Choď na obsah Choď na menu
 


Čestne a spravodlivo ...

29. 4. 2013
      Poďme k tej osobnej skúsenosti – ako to prebieha v praxi počas funkčného obdobia orgánu, ktorý pri svojej volebnej kampani tak brojil proti nespravodlivosti a dušoval sa zlepšením napríklad aj komunikácie obce s občanom?
 
- e-mailový podnet/pripomienka ohľadne tvorby nového VZN obce – žiadna reakcia zo strany obce
 
- tvrdenie obce že je tak vyťažená a teda nereakcia na maily je dôsledkom práve danej vyžaženosti
 
- podnety na web stránke obce – najčastejšie odozva v podobe útokov zo strany "anonymných“ prispievateľov, ktorí dlhodobo obhajujú status súčastného starostu (zaužívaný postup – vytknutie niečo starostovi – následný útok zo strany anonymných prispievateľov)
 
- neštandardné postupy zo strany obce – v prípade mnou iniciovaného konania vo veci neoprávneného užívania pozemku, ktorý mám v ½ spoluvlastníctve a kde sa vypracovala zápisnica – odmietnutie doplnenia zápisnice, následné tvrdenie zo strany obce, že nie je nutné ju podpisovať
 
- obdržanie upomienky zo strany obce ohľadne odstránenia buriny z pozemku, ktorý bol predmetom konania. Upomienka zaslaná až po zbere úrody – to znamená neoprávenný úžívateĺ v kľude vzal úrodu, násôedne starosta poslal upomienku ohľadne odburynenia. Na spomenutom konaní bolo práve odburynenie pozemku jeho aj keď neoprávenným užívaním použité ako argument na „ospravdlňovanie“ (všetci svorne tvdrili to isté - starosta obce, zapisovatelka, spolumajiteľka a účastník, ktorý neoprávnene pozemok užíval) a to v období, kedy obec počas takmer celého vegetačného obdobia sama nezabezpečila vyčistenie a odburynenie obecného potoka. Náhoda? Takže stačí použiť argument „odburynenie“ a môžete podľa daného vzorca užívať akýkoľvek pozemok zadarmo.
 
- požadovanie neoprávneného poplatku zo strany obce ohľadne nákladov ktoré mali súvisieť s poskytnutím informácii obcou
 
- snaha o akési „pseudomoralizovanie“ a poškodzovanie môjho mena na Obecnom zastupiteľstve zo strany starostu obce po tom, čo miestny poslanec požadoval vysvetlenie, prečo obec neoprávnene požadovala platbu. Starosta obce miesto toho aby slušne vysvetlil kde sa stala chyba, sklzol do vyviňovania sa, prehadzovania viny na druhého a atakov. 
 
- uvedenie skresľujúcich informácii zo strany starostu obce na predmetnom zasadaní OZ – že som mal obec zahlcovať množstvom žiadostí (čo nebola pravda – boli dve, jedna prostredníctvom web stránky obce, druhá poštou – obsah otázok a rozsah odpovedí veľmi jednoduchý)
 
- zaslanie dokladu o utratení psa – z ohľadom na miestnu daň – bez odozvy a teda spätnej väzby o tom, či obec doklad vzala na vedomie
 
- e-mailom zaslaná požiadavka na možnosť úhrady poplatku za odpad prostredníctvom pošty, alebo el.bankovníctva (02/2013) bez odozvy - miesto slušnej reakcie, alebo odpovede upomienka o nezaplatení poplatku (04/2013) zaslaná zo strany starostu obce
 
     Zrušenie e-mailového kontaktu z oficiálnej obecnej web stránky a to aj navzdory tomu, že okolité obce majú uvádzané často až dve mailové adresy.
 
   Argument o " vyťaženosti" pracovníkov OU a starostu, či "riešenia" v podobe stiahnutia e-mail kontaktu z oficiálnych kontaktov obce nie je podľa môjho názoru nič iné ako ignorácia občana!   V 21.storočí takmer neuveriteľné!
 
     Ľudia musia často v dnešnej dobe dochádzať za prácou desiatky a stovky km, v práci ostávať dlhé hodiny aj mimo prac. doby a obec Plevník-Drienové sa tvári že občan ma byť rád že sa s ním niekto vôbec baví! Kto si neváži svoju prácu, tak si ju nezaslúži!
 
          Počas funkčného obdobia daného starostu som dospel k záveru že sa okolo obce začali zgrupovať ľudia, ktorí viac potrebujú obec ako obec potrebuje ich. Táto anomália sa prejavuje aj cez posty poslancov OZ.
 
Ako vidieť, orgán obce si komunikáciu, či interakciu  s občanom a prácu pre občana vysvetlil po svojom ...
 
Pod článkom je povodný leták súčastného orgánu obce a jeho "sľuby" keď sa uchádzal post starostu - porovnajte, zhodnoťte ...
    

 

 

Náhľad fotografií zo zložky Česte a spravodlivo ...